Základní krmivářské charakteristiky
Vlhkost, dusíkaté látky, tuk, tuk po hydrolýze, cukry (přímo redukující, po hydrolýze, celkové), škrob, vláknina Henneberg-Stohmann, neutrálně detergentní vláknina, acido-detergentní vláknina, popeloviny
Stanovení minerálních látek
Vápník, fosfor, sodík, hořčík, draslík, měď, železo, mangan, zinek
Objemná krmiva, čerstvá i konzervovaná
Vlhkost, dusíkaté látky, tuk, cukry, škrob, vláknina Henneberg-Stohmann, neutrálně detergentní vláknina, acidodetergentní vláknina, acidodetergentní lignin, dusíkaté frakce (A, B1, B2, B3, C) pH, silážní kyseliny (mléčná, octová, propionová, máselná), kyselost vodního výluhu, ukazatel formolové titrace, stupeň proteolýzy
Další stanovení
Číslo kyselosti tuku, chloridy (jako NaCl), aktivita ureázy – kontrola účinnosti extruze, vitamin A a E v premixech a krmných směsích
Kontakty
- Ing. Radek KREJČÍ – Vedoucí útvaru ŘKJ (řízení a kontroly jakosti)
- +420 728 412 417
- radek.krejci@mikrop.cz
- Eva Cinciová – vedoucí laboratoře
- +420 725 708 104
- cinciova@mikrop.cz